Royal Black

Nor Amira Binti Abriza. 18 Tahun. Ex-Student of SMK Convent Batu Pahat. Do follow my Facebook and Twitter. Facebook: Abriza's Daughter & Abriza's Daughter II Twitter: @aamira19



Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
Blog owner: ______

she's make me cry
Saturday, 24 December 2011 | 23:05:00 | 0 comments
hai assalamualaikum semua. Hari nie myra taknak cakap bebanyak. Kejadian berlaku dalam sekelip mata sahaja. Haaa jum la tengok gambar kat bawah nie...

klik kat gambar tu kalau nak ianye jadi besar macam GIANT

haaa ok dah baca semua. Tak perlu la cakap siapa yang send kat myra kan. Kalau kornag dah bace mesti la korang tau tu siapa pada myra kan. Bagi myra die nie special sangat. Tak tau la sebab ape.

Myra suke die sebab die garang, tapi die lembut hati. Tapi lepas je myra dapat text nie sekelip mata air mata terus mengalir, tak tau la kenapa. Makin dikesat, makin ia keluar. Benci dengan keadaan yang macam nie.
Kerana salah paham semua nye jadi kucar kacir. Ohhhh I dont like tis situation. !!




HOT & SWEET
Sunday, 18 December 2011 | 00:04:00 | 0 comments
hai assalamualaikum semua. Eh kejap... jam menunjukkan sudah jam tepat jam 12 malam. Korang tak tido lagi ke. Baguss anak yang baik tido lambat yee. kehkehkeh.

HOT & SWEET ?? apakah itu ?? mesti pikir pasal aku nak citer pasal pompuan kan. Ohhhh tekaan yang sangat hebad tu. Dah nak hampir betol dah tu cume ade salah sikit je tu. kahkahkahkah.

Ok fine. Korang pernah rase sos cili HOT & SWEET tu tak. Ala yang macam sos thai tu haa. Kalau tak tau jugak meh tengok bawah nie haa ok.

haa nie la sos cili nye.

Ehhh kejap jangan , nanti dulu. act ade kesah disebalik sos cili nie. Haaa dah tak sabar la tu kan. ?? cettt sabo la dulu, nak pergi bersenam kejap dulu yee. weiiiii.

Tak nak panjangkan entri nie , so korang bace je la dialog nie. Dialog nie diantara mak dan anak nye. Cehh anaknye tu aku la tu. So antara aku ngan mama aku la kisah nye. kahkahkahkah
Ok fine dah tak sabar sangat kan. Kejadian nie berlaku antara jam 9.40 malam, duduk di ruang tamu hadapan telebesen (tv la ngek). 

aku :: mama sos nie macam ade bau je, cer mama bau sikit. 
mama :: ehh tak la memang sos nye bau macam tu la. Dah namenye pun sos cili HOT & SWEET.
aku :: ohhh HOT & SWEET eh. SWEET tu ape mama.??
mama :: kau nie dah kenapa kakak oii, SWEET pun dah tak tau dah nie. SWEET tu kan manis la oii.
aku :: ohhh macam gitu yee.

Ok nampak tak kebodohan aku terserlah kat situ. Adik aku tak habis-habis nak bahan aku je pasal  bende alah nie la. Lepas nie mesti mama nak hantar aku pergi tuisyen bahasa Inggeris sampai dah parah macam nie haa. Ok fine. Cakap la korang nak gelak kan aku kan. Dipersilakan !!,




fall in LOVE
Friday, 16 December 2011 | 17:07:00 | 0 comments
haii assalamualaikum. tak tau kenapa dengan hari nie. semua bende nak aku hupdate la. ok fine. Aku dah setat malas nak membebel nie haa. jum je la kite tengok gambar-II yang ade. Sempat juga la aku curi mencuri gambar nie haa. kahkahkah. 



okk fine aku rembat dari abg anep. Aku rase macam dah in LOVE dengan gambar-II die. Gua mane entah die rembat bukan anak ajak aku sekali. Aku penah jumpe die sekali je la kott. Die asik ejek-II aku alien jerk, sebab mase tu perangai aku pelik nohh die kate. 


ok yang nie pula aku rembat dari abg MK. Dulu die la yang selalu kene ejek dengan aku. hahahah jahat kan aku nie. Aku panggil die 'panda' sebab die comel sangat. cehhh jangan nak kembang sangat la kan aku dah cakap comel tuu yee. kehkehkeh'



Yang nie pulak aku rembat dari abg rfian. Pada aku die la yang paling AWESOME kott. Aku selalu blogwalking ke blog die sebab nak tengok gambar-II. Die awesome sebab die pandai combine kan gambar-II yang die shoot tu haa. Dulu puas aku menonyeh tanye die, die edit gambar pakai ape. Almaklum la dulu aku bodo bagai. Ehh sekarang tak kott sebab aku dah tau sendiri die edit mestilah pakai photoshop.

 A'ah yee aku nie bodo photoshop. Satu ape pun aku tak tau pasal photoshop. Kalau tau pun cume pandai buad tulisan, header, combine kan gambar ke ape ke. Haa tu je la. Aku jenis belajar sendiri. Almaklum la kan sekarang nei semua orang kedekut ilmu, takde sape nak ajar aku. Haaa sekarang aku dah pandai edit amik kau, semua gambar aku edit haa. Ehh tapi aku tak seFAKE orang lain ok. TAKE NOTE !!

ok fine. akhir kata THANK YOU sebab dah bace entri nie yee.


MAKCIK ohh MAKCIK
| 16:40:00 | 0 comments
hai assalamualaikum semua.

terus ke cerita je la, malas nak intro bagai-bagai nie.
tak sangka aku dah jadi MAKCIK. cettt bukan dari anak abg aku ok. 
ehh oiii abg aku still belajar lagi la ngekkk. gile kau awal gile abang aku nak kawin.

*non-edit (original)*

nak tau jugak ke nie anak siapa. Haaa nie anak harfizah & radzi .cettt comel gile bhaiii. ehh jangan jelez ok. nie aku punye sorang. Name nye Aidatul Radhiah. Pehhh sedap gile la siott namenye. Aku lupe bile baby nie lahir. okkk fine nampak sangat aku dah jadi macam mak nenek. Cepat noh lupe. hampeh !!

okk fine yang pasti aku tak nak orang panggil aku makcik. weiii nampak tua la ngek. Aku still mude lagi la. ohh please laa yee. *cettt act mcm anak mat salleh la tu* 

till end
bye :)



wordless FRIDAY !!
| 16:00:00 | 0 comments

aku sayang die gile babeng la. 
lil sis. act macam gangster tapi die la yang TERBAIIIIKKKK!!!
I LOVE YOU SAYANG !!

wordless MONDAY !!
Monday, 12 December 2011 | 17:45:00 | 0 comments

ok fine. seriusly banner Story Crew nie memang TIDAK cantik
aku edit. Gile sakai pulak tu. kehkehkeh.



am i still in your heart ??
Monday, 14 November 2011 | 18:16:00 | 0 comments
Hai assalamualaikum semua. Hari nie aku tengah ade idea nak hupdate blog, before that  aku nak cakap kat semua budak-II yang amik SPM tahun nie, do the best yeah. ahaks~.

Before kite mulakan cerita, ehhhh yok kita tengok mangsa entri aku kali nie. ahaksss sayang-II sekalian, jom la yee.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

faten liana a.k.a cik _____
zuera meera a.k.a cik milah
ekin omar a.k.a mak

cyda syaddy a.k.a cik ______


Haaaa ok dah puas dah ke belum. Eh abang janggut kat belakang tu jangan memain yee. Kang saye lepuk awak nanti kang, mereka nie sayang-sayang saye ok walaupun kami berjauhan. Sayang, i just want u to know , I HEART YOU <3 <3 <3 sayang.

AM I STILL IN YOUR HEART??

I wish dapat bersama dengan korang lagi, saya rindu nak buad cupcake sesama ngan korang. Saya rindu nak main dengan gula ising. Saya rindu nak pukul telur sampai putih. Saya rindu nak bergelek dengan korang dalam toilet especially dengan cik FATEN. Saya rindu nak ketawa dengan korang sampai berguling-II atas rumput. Saya rindu nak makan satu meja makan nasi kari ayam bapak sape entah saya dah lupe namenye. PLEASE INGATKAN SAYA NAMENYE SIAPA *comment*

Sayang, hampir setahun saya tinggal kang awak semua, saya masih ingat lagi kenangan yang telah kita lalui. suka duka kita hadapi sesama.  But satu jerk yang saya memang tak boleh lupa. 

Boleh tak korang ingatkan balik time kite form 2 or form 3. Saya tak berapa ingat. Seorang insan yang saya sayang sesangan sanggup tuduh saya curi handset die. Waaaaa nak nangis rasenye. Seminggu insan tu pulaukan aku. Insan tu sanggup cari budak suruh cakap mane rumah saya. Waaaa nak nangis lagi nie !!.

Insan tu sanggup buat saya begini, sanggup biarkan saya sendiri tiada kawan yang mahu pujuk melainkan seorang insan yang selalu duduk sebelah saya, tenangkan saya. Saya sanggup turun naik tangga sebab terpaksa jumpa abang sedara awak. Awak paksa saya mengaku siapa yang curi handset awak. Lepas seminggu baru awak jumpa handset awak. Awak datang sekolah seperti biasa tiba-II datang tempat saya cakap "Ehhh mira, kau kan yang amik handphone aku " " Ehhh mane ade aku amik, berapa kali aku nak cakap dengan kau yang bukan aku yang amik haa" saya start mengamuk kat situ sampai saya terpaksa hentak meja depan awak, then saya bla gitu jerk. 

Adakah awak tau perasaan saya mase tu, Haaaaa !!

Kawan yang saya sayang datang, dia nampak saye nangis keseorangan. Awak datang dekat dengan saya, nak tuduh saya lagi yang saya amik handset awak, padahal awak dah jumpa pun handset nye. Awak, saya kesal sangat dengan awak, awak langsung tak pereksa siapa yang amik handset awak, awak main lepas kan tuduhan awak tu jerk kan. Start daripada kejadian tu, saya tak penah anggap awak musuh or what, awak still kawan saye walaupun ape yang awak dah buad pada saya. 



Awak, awak, awak, dan awak. Saya sayang sesangat kat awak la.


*sorry because i have been stole your latest picture*

*maaf sebab saya tak boleh mention kan siapa INSAN tersebut*

*maaf juga kalau korang rase cerita nie tergantung sebab memang saya dah lupa ape selepasnye yang berlaku*

assalamualaikum.

I WISH YOU STILL REMEMBER ME . hopefully!


Old things